[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations30111533
h-index3120
i10-index6339

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 120-108 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر دوره‌های کوتاه و طولانی مدت سرماسازگاری بر خصوصیات بیوشیمیایی دو رقم بهاره و زمستانه گندم نان (Triricum aestivum L.)
ارغوان علی سلطانی، هوشنگ علیزاده، سیروس محفوظی، فرنگیس خیالپرست
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده:   (4182 مشاهده)
این آزمایش بمنظور مقایسه اثر دوره‌های کوتاه و طولانی مدت خوسرمایی بر خصوصیات بیوشیمیایی دو رقم گندم بهاره و زمستانه در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار در گلخانه گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران در سال 1388 انجام گرفت. در این آزمایش میزان برخی آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت، قندهای احیا، محتوای کلروفیل و کاروتنوئیدها در دو رقم زمستانه (نوراستار) و بهاره (کوهدشت) گندم هنگامی که گیاهچه‌ها در دمای 3 درجه سانتی‌گراد بمدت صفر، 3، 6، 12و 24 ساعت و 2 هفته تیمار شدند، اندازه‌گیری گردید. نتایج بررسی LT50 نشان داد که تنها رقم زمستانه نوراستار پس از دو هفته خوسرمایی توانست سرمای 12- درجه سانتی‌گراد را تحمل کند. در بیشتر موارد فعالیت آنزیم‌ها در مراحل اولیه سرما افزایش یافته، ولی پس از دو هفته خوسرمایی این روند کاهش یافت. افزایش میزان آنزیم‌ها در مراحل اولیه سرما نشان دهنده سمیت‌زدایی سریع گونه‌های فعال اکسیژن در کوتاه مدت است. با توجه به اینکه کلروفیل‌ها منبع تولید گونه‌های فعال اکسیژن هستند، کاهش محتوای کلروفیل در رقم نوراستار نشان می‌دهد که کاهش آن در طول خوسرمایی می‌تواند در تحمل به یخ‌زدگی دخیل ‌باشد. نتایج کلی این تحقیق نشان داد که هر دوی تیمارهای کوتاه و طولانی مدت خوسرمایی دارای اهمیت بوده و برخی از متابولیت‌ها در کوتاه مدت و برخی دیگر در طولانی مدت تاثیر گذار هستند.
واژه‌های کلیدی: آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت، کلروفیل، کاروتنوئیدها، گندم و LT50.
متن کامل [PDF 309 kb]   (1497 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/27 | پذیرش: 1393/11/27 | انتشار: 1393/11/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of short and long terms cold acclimation on biochemical characteristics of spring and winter wheat) Triricum aestivum L. (cultivars . علوم زراعی 2012; 14 (2) :108-120
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-89-fa.html

سلطانی ارغوان علی، علیزاده هوشنگ، محفوظی سیروس، خیالپرست فرنگیس. اثر دوره‌های کوتاه و طولانی مدت سرماسازگاری بر خصوصیات بیوشیمیایی دو رقم بهاره و زمستانه گندم نان (Triricum aestivum L.) . نشریه علوم زراعی ایران. 1391; 14 (2) :108-120

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-89-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645