[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations32471505
h-index3120
i10-index6838

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 17، شماره 3 - ( پاييز 1394 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 257-251 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تنوع ژنتیکی محتوای آهن و روی دانه در ژنوتیپ‌های گندم نان (Triticum aestivum L.) در شرایط دیم
سمیرا الفتی ، صحبت بهرامی نژاد ، رضا حق پرست ، رحمان رجبی
دانشیار گروه پژوهشی بیوتکنولوژی مقاومت به خشکی و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی
چکیده:   (4210 مشاهده)

کمبود آهن و روی در جیره غذایی باعث بروز سوء تغذیه در مردم بسیاری از کشورهای جهان می‌شود. با توجه به اینکه فرایند جذب، انتقال و ذخیره عناصر ریزمغذی در دانه تحت کنترل عوامل ژنتیکی است، تحقیقات جهت شناسایی ژنوتیپ‌هایی که توانایی جذب بیشتر این عناصر را از خاک داشته و بتوانند مقادیر بیشتری از آنها را در دانه ذخیره کنند، در حال گسترش است. هدف از اجرای این پژوهش که در سال زراعی 91-1390 در مزرعه‌ مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم (ایستگاه سرارود) در قالب طرح آماری بدون تکرار اجرا شد، ارزیابی تنوع ژنتیکی در 142 ژنوتیپ‌ گندم نان از نظر محتوای آهن و روی در دانه و رابطه آن‎ها با عملکرد و اجزای عملکرد در شرایط دیم در مقایسه با دو رقم زراعی ریژاو و آذر2 (به عنوان شاهد) بود. نتایج نشان داد که محتوای آهن و روی دانه در ژنوتیپ‌های‌ گندم مورد ارزیابی به ترتیب از 70  تا 109 و 31 تا 61  میلی­گرم در کیلوگرم متغیر بود. رقم آذر2 به­طور معنی­داری محتوای روی دانه بیشتری از رقم ریژاو داشت. محتوای آهن دانه هیچ­کدام از ژنوتیپ­های مورد ارزیابی بیشتر از رقم‌های ریژاو و آذر2 نبود. نتایج حاصل از تجزیه همبستگی بین صفات نیز نشان داد که همبستگی معنی­داری بین محتوای آهن و روی دانه وجود نداشت.

واژه‌های کلیدی: تنوع ژنتیکی، عملکرد دانه، عناصر ریزمغذی و گندم نان.
متن کامل [PDF 196 kb]   (2076 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/19 | پذیرش: 1394/10/19 | انتشار: 1394/10/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Olfati S, Bahraminejad S, Haghparast R, Rajabi R. Evaluation of genetic variation in grain iron and zinc content of bread wheat (Triticum aestivum L.) genotypes in rainfed conditions. Iranian Journal of Crop Sciences. 2015; 17 (3) :251-257
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-555-fa.html

الفتی سمیرا، بهرامی نژاد صحبت، حق پرست رضا، رجبی رحمان. ارزیابی تنوع ژنتیکی محتوای آهن و روی دانه در ژنوتیپ‌های گندم نان (Triticum aestivum L.) در شرایط دیم. نشریه علوم زراعی ایران. 1394; 17 (3) :251-257

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-555-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 3 - ( پاييز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4713