[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations29841511
h-index3019
i10-index6339

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 244-232 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک بر ویژگی‌های بیوشیمیایی و عملکرد دانه جو (Hordeum vulgare L.) رقم نصرت در شرایط تنش شوری
هادی پیرسته انوشه، یحیی امام، محمد جواد روستا، سیده الهه هاشمی
مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران
چکیده:   (3702 مشاهده)

اگرچه نقش اسید سالیسیلیک‌ بر تحمل شوری گیاهان به­خوبی نشان داده شده است، لیکن برای درک بهتر
سازوکار‌های فیزیولوژیک آن به پژوهش‌های بیشتری نیاز است. در این پژوهش اثر محلول‌پاشی غلظت­های اسید سالیسیلیک‌
(صفر، 5/0، 0/1، 5/1 و 0/2 میلی‌مولار) بر ویژگی­های بیوشیمیایی و عملکرد دانه جو رقم نصرت در شرایط غیرشور و شور
(به‌ترتیب 2 و 12 دسی‌زیمنس برمتر) در مرکز ملی تحقیقات شوری در استان یزد در سال‌های زراعی 92-1391 و 93-1392 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تنش شوری باعث افزایش محتوای پروتئین­های محلول، پرولین آزاد، مالون دی‌آلدئید و نشت یونی به­ترتیب به­میزان 1/22، 7/147، 2/87 و 9/102 درصد شد، درحالی­که شاخص پایداری غشا و غلظت کلروفیل­های
a و b را به­ترتیب به­میزان 2/33، 4/31 و 3/59 درصد کاهش داد. تنش شوری همچنین باعث کاهش معنی­دار عملکرد دانه به میزان 2/34 و 9/40 درصد (به­ترتیب در سال­های اول و دوم آزمایش) شد. محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک باعث تعدیل اثر منفی تنش شوری گردیده و افت عملکرد دانه در اثر تنش شوری از 1/42 درصد در تیمار بدون محلول­پاشی به 3/27 درصد در تیمار 5/1 میلی­مولار در سال اول و از 7/43 درصد در تیمار بدون محلول­پاشی به 8/33 درصد در تیمار 0/1 میلی­مولار در سال دوم کاهش یافت. محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک باعث افزایش پروتئین­های محلول، پرولین آزاد، غلظت کلروفیل­های a و b و کاروتنوئیدها و همچنین شاخص پایداری غشا گردید و از سوی دیگر میزان مالون دی‌آلدهید و نشت یونی را کاهش داد. نتایج نشان داد که
اسید سالیسیلیک‌ در شرایط غیرشور و شور به­ترتیب تا غلظت­های 0/2 و 5/1 میلی­مولار اثر بهتری بر گیاه جو داشتند. نتایج کلی این آزمایش نشان داد که محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک با بهبود ویژگی‌های بیوشیمیایی گیاه جو، باعث بهبود تحمل گیاه به شوری و کاهش اثر منفی تنش شوری و افزایش عملکرد دانه آن می‌شود.

واژه‌های کلیدی: تنش شوری، پروتئین‌های محلول، پرولین، جو، کلروفیل و مالون دی‌آلدئید.
متن کامل [PDF 295 kb]   (3206 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/12/28 | پذیرش: 1395/12/28 | انتشار: 1395/12/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of salicylic acid on biochemical attributes and grain yield of barley (Horedum vulgare L. cv. Nosrat) under saline conditions. علوم زراعی 2017; 18 (3) :232-244
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-700-fa.html

پیرسته انوشه هادی، امام یحیی، روستا محمد جواد، هاشمی سیده الهه. اثر محلول‌پاشی اسید سالیسیلیک بر ویژگی‌های بیوشیمیایی و عملکرد دانه جو (Hordeum vulgare L.) رقم نصرت در شرایط تنش شوری. نشریه علوم زراعی ایران. 1395; 18 (3) :232-244

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-700-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645