[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations29841511
h-index3019
i10-index6339

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاييز 1385 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 230-215 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر تنش شوری ناشی از NaCl بر میزان تغییرات و توزیع ABA وIAA در گیاهچه‌های دو ژنوتیپ متحمل (IR651) و حساس (IR29) برنج
سعید سعیدی پور، فواد مرادی، مجید نبی پور، مهشید رحیمی فرد
چکیده:   (3443 مشاهده)
یکی از گونه‌های نسبتاً حساس به تنش شوری است که از نظر تحمل یا حساسیت , تنوع ژنتیکی زیادی در مخزن ژنتیکی انواع زراعی آن نیز دیده می‌شود. تغییرات غلظت و نحوه توزیع آبسزیک اسید (ABA) و ایندول-3-استیک اسید (IAA) در دو ژنوتیپ متحمل (IR651) و حساس (IR29) برنج به تنش شوری در محیط آبکشت بررسی گردید. تیمار شوری در دو سطح محلول عادی یوشیدا و‌ یا حاوی 100 میلی مولار کلرید سدیم (m-1 EC=12dS.) در مرحله شش برگی به مدت یک هفته اعمال شد، و نمونه‌گیری طی این مدت در فواصل زمانی (صفر ، 4، 12، 24 ،48،96 و 168 ساعت) پس از اعمال تیمار, از پهنک برگ‌ها ، غلاف برگ‌ها و ریشه به عمل آمد و غلظت ABA و IAA توسط دستگاه HPLC اندازه‌گیری شدند. در این آزمایش غلظت ABA در ژنوتیپ حساس نسبت به ژنوتیپ متحمل بیشتر و این تفاوت تحت تاثیر تیمار شوری قرار نگرفت. حد اکثر میزان این آن در برگ اول دیده شد. میزان IAA در ژنوتیپ متحمل تحت اثر تیمار شوری افزایش قابل ملاحظه‌ای داشت و حداکثر مقادیرآن در برگ چهارم مشاهده شد. هر چند تغییرات ABA معنی‌دار نبود, ولی غلظت آن در پهنک به غلاف برگ در ژنوتیپ متحمل افزایش معنی‌داری داشت. از طرفی افزایش IAA در ژنوتیپ (IR651) مرتبط با سازوکار تحمل در ژنوتیپ متحمل بوده است. بنابراین می‌‌توان از دو عامل نسبت ABA پهنک به غلاف برگ و میزان IAA در اندام هوایی به عنوان شاخص انتخاب ارقام متحمل به تنش شوری استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: برنج، شوری، اسید آبسزیک، اسید ایندول استیک.
متن کامل [PDF 977 kb]   (1165 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/12/9 | پذیرش: 1393/12/9 | انتشار: 1393/12/9
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salinity effect induced by NaCl on ABA and IAA concentrations and distributions in seedlings of two rice (Oryza sativa L. ) genotypes . علوم زراعی 2006; 8 (3) :215-230
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-287-fa.html

سعیدی پور سعید، مرادی فواد، نبی پور مجید، رحیمی فرد مهشید. بررسی اثر تنش شوری ناشی از NaCl بر میزان تغییرات و توزیع ABA وIAA در گیاهچه‌های دو ژنوتیپ متحمل (IR651) و حساس (IR29) برنج. نشریه علوم زراعی ایران. 1385; 8 (3) :215-230

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-287-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( پاييز 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645