[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations30111533
h-index3120
i10-index6339

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1390 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 193-178 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی ترکیب‌پذیری عمومی و خصوصی خصوصیات چسبندگی نشاسته در لاین‌های والدینی برنج هیبرید
مهرزاد اله قلی پور، بابک ربیعی، میترا یکتا
موسسه تحقیقات برنج کشور
چکیده:   (4051 مشاهده)
نشاسته یکی از اجزای اصلی و تعیین کننده کیفیت پخت در ارقام مختلف برنج محسوب می‌شود.کیفیت پخت و خوراک برنج معمولا" به وسیله سه خصوصیت مهم و اصلی فیزیکی و شیمیایی نشاسته شامل میزان آمیلوز، قوام ژل و دمای ژلاتینی‌شدن ارزیابی می‌شود. یکی از خصوصیات مهم نشاسته، معیارهای چسبندگی است که در ارزیابی دقیق کیفیت پخت و خوراک ارقام برنج موثر هستند. در این پژوهش، ترکیب‌پذیری عمومی و خصوصی شاخص‌های چسبندگی نشاسته، در لاین‌های والدینی برنج هیبرید مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای این منظور، پنج لاین برگرداننده باروری به نام‌های IR53R، SepidroodR، IR62030R، SA13R و SA14R به عنوان لاین و چهار لاین نرعقیم شامل IR58025A ، SA15A ، IR79124A و IR78378A به عنوان تستر، با آرایش لاین× تستر در سال 1384 تلاقی داده شدند. درسال 1385 بیست نتاجF1 حاصل به همراه نه والد (جمعاً 29 تیمار) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو تکرار درمزرعه آزمایشی موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت مورد ارزیابی قرار گرفتند. خصوصیات چسبندگی شامل ‌حداکثرچسبندگی، حداقل چسبندگی، فروریختگی، چسبندگی نهائی، پس‌روی چسبندگی، دمای چسبندگی و مدت زمان لازم تا رسیدن به حداکثر چسبندگی با استفاده از دستگاهRapid Visco Analyser (RVA) اندازه‌گیری شدند. ارزیابی ترکیب‌پذیری عمومی والدین و خصوصی هیبریدها و همچنین اجزای ژنتیکی واریانس و وراثت‌پذیری صفات بر اساس روش کمپتورن صورت گرفت. برای مقایسه لاین‌ها و هیبرید‌ها از نظر خصوصیات کیفی مطالعه شده، میانگین آنها محاسبه و با دامنه اطمینان 95 درصد خصوصیات چسبندگی ارقام بومی مقایسه شدند. نتایج حاصل از تجزیه لاین× تستر نشان داد که ترکیب‌پذیری عمومی و خصوصی اکثر لاین‌ها و تستر‌ها برای کلیه خصوصیات چسبندگی معنی‌دار بود. سهم واریانس افزایشی برای کلیه خصوصیات چسبندگی بیشتر از اثر غالبیت بود. تنها برای صفت دمای چسبندگی، میزان واریانس محیطی بیشتر از سایر اجزای واریانس ژنتیکی بود. کلیه والدین (لاین‌ها و تسترها) از نظر خصوصیات چسبندگی در دامنه طمینان بدست آمده قرار نداشته و از لحاظ کیفیت پخت و خوراک مناسب نبودند، اما در بین‌تلاقی‌ها،‌ ترکیب‌های SA15A×IR53R،IR79124A×SepidroodR ، SA15A×SA14R، IR79124A× IR53R و IR58025A× SA14R از نظر کلیه خصوصیات چسبندگی در دامنه اطمینان مناسب و مطلوب قرار داشتند و دارای کیفیت پخت مشابه ارقام محلی بودند. بر اساس نتایج این آزمایش به نظر می‌رسد که از هیبریدهای فوق می‌توان برای تولید ارقام با کیفیت پخت و خوراک مناسب استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: برنج‌هیبرید، تجزیه لاین× تستر، ترکیب‌پذیری عمومی و خصوصی و خصوصیات چسبندگی نشاسته.
متن کامل [PDF 170 kb]   (960 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/28 | پذیرش: 1393/11/28 | انتشار: 1393/11/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Assessment of general and specific combining abilities of the starch paste viscosity properties in parental lines of hybrid rice. علوم زراعی 2012; 13 (1) :178-193
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-150-fa.html

اله قلی پور مهرزاد، ربیعی بابک، یکتا میترا. ارزیابی ترکیب‌پذیری عمومی و خصوصی خصوصیات چسبندگی نشاسته در لاین‌های والدینی برنج هیبرید. نشریه علوم زراعی ایران. 1390; 13 (1) :178-193

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-150-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645