[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations30111533
h-index3120
i10-index6339

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1390 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 86-78 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی میزان روغن، عملکرد روغن و محتوای کلروفیل دانه در مراحل مختلف رسیدگی ارقام کلزا
فرناز شریعتی، امیرحسین شیرانی راد
مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
چکیده:   (3952 مشاهده)
به منظور ارزیابی کیفیت دانه کلزا در مراحل مختلف رسیدگی، آزمایشی در سال‌های زراعی 84-1382 به مدت دو سال در مزرعه تحقیقاتی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر انجام شد. در این تحقیق، شش رقم تجاری کلزا به نام‌هایLicord ،SLM046 ،Okapi ،Orient ، Zarfam و Opera و پنج زمان برداشت شامل برداشت در مراحل 50 ، 60 ، 70 ، 80 و 90 درصد رسیدگی خورجین‌های ساقه اصلی در نظر گرفته شدند. این آزمایش به صورت کرت‌های خرد شده در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید که در آن رقم به عنوان عامل اصلی و زمان برداشت به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. میزان کلروفیل دانه، میزان روغن، عملکرد روغن دانه و میزان رطوبت دانه با استفاده از روش‌های استاندارد اندازه‌گیری شدند. نتایج حاصل از تجزیه مرکب نشان داد که اثر رقم بر چهار صفت مذکور در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار بود. رقمOkapi با میانگین 3/2 میلی‌گرم بر کیلوگرم، کمترین میزان کلروفیل دانه و با میانگین 1661 کیلوگرم در هکتار، بیشترین عملکرد روغن دانه را به خود اختصاص داد و از این جهت نسبت به سایر ارقام مورد ارزیابی، برتری معنی‌داری داشت. همچنین دو رقم Okapi و Zarfam به ترتیب با میانگین 7/48 و 0/48 درصد، بالاترین میزان روغن دانه را دارا بودند. اثر زمان برداشت نیز بر این صفات در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. برداشت در مرحله 80 درصد رسیدگی با میانگین 9/1 میلی‌گرم بر کیلوگرم، کمترین میزان کلروفیل دانه را نشان داد، در حالی که بیشترین عملکرد روغن دانه با میانگین 1548 کیلوگرم در هکتار مربوط به برداشت در مرحله 90 درصد رسیدگی بود. اثر متقابل رقم و زمان برداشت بر میزان کلروفیل دانه و میزان رطوبت دانه نیز در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. بر اساس نتایج این آزمایش به نظر می‌رسد که در برداشت مستقیم کلزا ، مرحله رسیدگی 90 درصد و در برداشت غیر مستقیم مرحله رسیدگی 70 تا 80 درصد جهت حفظ کیفیت و به حداقل رساندن افت محصول مناسب‌تر می باشد.
واژه‌های کلیدی: رطوبت دانه، کلزا، کلروفیل دانه، مراحل رسیدگی و محتوای روغن دانه.
متن کامل [PDF 124 kb]   (1105 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/28 | پذیرش: 1393/11/28 | انتشار: 1393/11/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of oil content, oil yield and chlorophyll content of grain at maturity stages in rapeseed cultivars . علوم زراعی 2012; 13 (1) :78-86
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-143-fa.html

شریعتی فرناز، شیرانی راد امیرحسین. ارزیابی میزان روغن، عملکرد روغن و محتوای کلروفیل دانه در مراحل مختلف رسیدگی ارقام کلزا. نشریه علوم زراعی ایران. 1390; 13 (1) :78-86

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-143-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645