[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 23، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 23 شماره 2 صفحات 127-141 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر نسبت‌های کشت مخلوط هم‌زمان و هم‌پوشان بر عملکرد اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) و کیفیت علوفه گوار (.Cyamopsis tetragonoloba L)
معصومه شهبازی، آیدین خدایی جوقان، محمدرضا مرادی تلاوت، علی مشتطی
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی ، ایران
چکیده:   (138 مشاهده)
به منظور ارزیابی اثر نسبت‌های کاشت بر عملکرد و کیفیت نعناع ‏فلفلی (Mentha piperita L.) و گوار
 
(Cyamopsis tetragonoloba L.) در کشت مخلوط هم‌زمان و هم‌پوشان، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی 97-1396 در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل زمان کاشت در دو سطح (کاشت هم­زمان و کاشت هم‌پوشان نعناع‏ فلفلی و گوار) و نسبت­های کاشت جایگزینی در پنج سطح (کشت خالص نعناع ‏فلفلی، کشـت خـالص گوار، 50 درصد نعناع‏ فلفلی + 50 درصد گوار، 25 درصد
 گوار + 75 درصد نعناع ‏فلفلی
و 25 درصد نعناع‏ فلفلی + 75  درصد گوار) بودند. نتایج نشان­ داد که در تیمار کاشت هم‏زمان، بیشترین عملکرد علوفه خشک از کشت خالص گوار (6348 کیلوگرم در هکتار) به دست­آمد که تفاوت معنی‏داری با نسبت کاشت 75  درصد گوار + 25  درصد نعناع‏ فلفلی نداشت. در تیمار کاشت هم‌پوشان نیز بیشترین عملکرد علوفه خشک از کشت خالص گوار و نسبت کاشت 75 درصد گوار + 25 درصد نعناع ‏فلفلی بدست آمد. بیشترین میزان ADF (الیاف نامحلول در شوینده اسیدی) گوار (4/36 درصد) از نسبت کاشت 50 درصد نعناع ‏فلفلی + 50 درصد گوار در تیمار کاشت هم‌پوشان بدست آمد. بیشترین میزان اسانس نعناع فلفلی (1/2 درصد) از تیمار 50 درصد نعناع ‏فلفلی + 50 درصد گوار در تیمار کاشت هم‏زمان  بدست آمد. بیشترین عملکرد اسانس (49/9 کیلوگرم در هکتار) مربوط به تیمار کشت خالص نعناع ‏فلفلی بود. بیشترین نسبت برابری زمین (42/1) مربوط به تیمار 75 درصد گوار + 25 درصد نعناع ‏فلفلی در کاشت هم‌پوشان بود. نتایج این آزمایش نشان داد که برای افزایش کیفیت علوفه گوار، کشت مخلوط هم‌زمان و نسبت  75 درصد گوار + 25 درصد نعناع ‏فلفلی و برای بهبود عملکرد اسانس نعناع فلفلی، کشت مخلوط هم‌پوشان و نسبت 50 درصد نعناع ‏فلفلی + 50 درصد گوار مناسب‌تر بود.
واژه‌های کلیدی: کشت مخلوط ردیفی، کیفیت علوفه، گوار و نسبت برابری زمین
متن کامل [PDF 651 kb]   (68 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/8/13 | پذیرش: 1399/12/25 | انتشار: 1400/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shahbazi M, Khodaei- Joghan A, Moradi-Telavat M, moshatati A. Effect of simultaneous and overlapped intercropping ratios on essential oil yield of peppermint (Mentha piperita L.) and forage quality of guar (Cyamopsis tetragonoloba L.). علوم زراعی. 2021; 23 (2) :127-141
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-1153-fa.html

شهبازی معصومه، خدایی جوقان آیدین، مرادی تلاوت محمدرضا، مشتطی علی. اثر نسبت‌های کشت مخلوط هم‌زمان و هم‌پوشان بر عملکرد اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L) و کیفیت علوفه گوار (.Cyamopsis tetragonoloba L). نشریه علوم زراعی ایران. 1400; 23 (2) :127-141

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-1153-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4341