مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی کرمان
چکیده: (4636 مشاهده)
به منظور ارزیابی اثر شوری بر پروفایل پروتئینی گیاهچههای گندم نان رقم روشن، آزمایش گلخانهای در سال 1388 در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران به اجرا گذاشته شد. در این تحقیق گیاهچههای گندم رقم متحمل روشن، به مدت 17 روز تحت تاثیر شوری 200 میلی مولار قرار داده شدند. به منظور مقایسه تغییرات پروفایل پروتئینی برگی در تیمار شوری و شاهد از روش پروتئومیکس استفاده گردید. پروتئینهای برگ با استفاده از روش TCA-استون استخراج و با استفاده از الکتروفورز ژل دوبعدی در محدوده pH 4-7 جداسازی شدند. تعداد 200 لکه پروتئینی به طور تکرار پذیر در ژلها شناسایی و مورد تجزیه آماری قرار گرفتند. تعداد 23 لکه با استفاده از طیف سنج جرمی MALDI-TOF-TOF شناسایی شدند. از بین این لکهها، 4 لکه کاهش بیان و 19 لکه افزایش بیان داشتند. از جمله پروتئینهایی که بیان آنها افزایش یافت، گلوتامین سنتتاز، آسکوربات پراکسیداز، سوپر اکسید دیسموتاز، رابیسکو اکتیواز بوده و از جمله پروتئینهایی که بیان آنها کاهش یافت، فروکتوز بیس فسفات آلدولاز و oxygen-evolving enhancer protein 2 بودند. بسیاری از این پروتئینها در تنظیم متابولیسم کربوهیدرات، نیتروژن و حذف رادیکالهای فعال اکسیژن نقش اساسی دارند. این تحقیق تا حدودی توانست پروتئینهای دخیل در تحمل گیاهچههای گندم رقم روشن به تنش شوری را شناسایی کند.
Effect of salinity on changes in protein profile in seedling of wheat (Triticum aestivum L.) cv. Roshan . علوم زراعی 2012; 13 (4) :684-696 URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-108-fa.html
ملکی محمود، تقوی محمدرضا، علیزاده هوشنگ، پوستینی کاظم، عبدمیشانی سیرویس. اثر شوری بر تغییرات پروفایل پروتئینی درگیاهچه گندم نان (Triticum aestivum L.) رقم روشن . نشریه علوم زراعی ایران. 1390; 13 (4) :684-696