| اثر مقادیر مختلف بذر بر عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپهای جدید گندم دیم | 
								
								  | علی سالک زمانی    ،    علیرضا توکلی    | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
                                
								  | چکیده:       (4817 مشاهده) | 
								
								  | به منظور بررسی اثر تراکمهای مختلف بر عملکرد دانه و اجزای عملکرد سه رقم و لاین گندم دیم، آزمایشی به مدت سه سال (80-1377) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و به صورت فاکتوریل با چهار تکرار انجام گردید. تیمارها شامل تـــراکمهای 250، 300، 350 و 400 بـذر در مترمربع و سه رقم و لاین گندم دیم ((آذر2) آذر 2 V1 = ، V2 = Sbn//Trm/K253 و V3 = Sbn/1-27-56-4 بود. عملکرد دانه، ارتفاع بوته، تعداد دانه در سنبله، تعداد سنبله در واحد سطح، طول سنبله، وزن هزار دانه و بهرهوری آب اندازهگیری و تعیین گردید. نتایج سه سال تحقیق نشان دادکه عملکرد دانه با وزن هزار دانه و تعداد سنبله در واحد سطح همبستگی مثبت دارد. تراکم بوته برتعداد دانه در سنبله، تعداد سنبله در واحد سطح و طول سنبله اثر بسیار معنیداری داشت و رقم به جز بر روی طول سنبله روی بقیه صفات اثر بسیار معنیداری داشت (0.01 α<). رقم V1 (آذر2) با تراکم 300 بذر در مترمربع، بالاترین میزان عملکرد دانه (1250 کیلوگرم در هکتار)، بیشترین میزان بهرهوری آب (31/5 کیلوگرم بر میلیمتر) را داشت و قابل توصیه است. | 
								
								  |  | 
								
								  | واژههای کلیدی:  میزان بذر، گندم، دیم، عملکرد دانه، بهرهوری آب. | 
								
								  |  | 
								
								  | متن کامل  [PDF 213 kb] 
                                    
                                     
                                     
                                    
									  
                                       (2655 دریافت) | 
								
								  | نوع مطالعه:  پژوهشي |
                                  موضوع مقاله: 
                                  تخصصي دریافت: 1393/12/10 | پذیرش: 1393/12/10 | انتشار: 1393/12/10
 | 
                                
                                  
                                    |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  | ارسال نظر درباره این مقاله | 
                                
                                |  | 
								
								  |  |