[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 98 1398 ) ::
جلد 21 شماره 2 صفحات 139-154 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف ورمی کمپوست بر عملکرد دانه و کیفیت محصول در کشت مخلوط باقلا (Vicia faba L.) و رازیانه (Foeniculum vulgare L.)
حکیمه محمدی، اسماعیل رضائی چیانه
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
چکیده:   (109 مشاهده)
به­منظور مقایسه الگوهای کشت مخلوط جایگزینی رازیانه و باقلا در سطوح کود ورمی­کمپوست، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1396- 1395 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه اجرا شد. تیمار­های آزمایشی شامل شش نسبت مخلوط: کشت خالص رازیانه، کشت خالص باقلا، کشت مخلوط یک ردیف باقلا + یک ردیف رازیانه، دو ردیف باقلا+ دو ردیف رازیانه، سه ردیف باقلا + دو ردیف رازیانه و چهار ردیف باقلا + دو ردیف رازیانه و دو سطح ورمی­کمپوست: صفر و 10 تن در هکتار بودند. نتایج نشان داد که بیش‌ترین عمکرد دانه رازیانه (3/2568 کیلوگرم در هکتار) مربوط به کشت خالص و کم‌ترین مقدار (6/1396 کیلوگرم در هکتار) مربوط به تیمار یک ردیف باقلا + یک ردیف رازیانه بود. میزان اسانس و روغن دانه رازیانه در کلیه تیمارهای کشت مخلوط بالاتر از کشت خالص بود. مصرف ورمی کمپوست باعث افزایش عملکرد دانه، میزان اسانس، عملکرد اسانس، میزان روغن و عملکرد روغن رازیانه (به­ترتیب 48/20، 5/14، 7/32، 1/11 و 37/29 درصد)، نسبت به عدم مصرف شد. بیشترین میزان آنتول اسانس رازیانه (9/79 درصد) و اسید چرب اولئیک (1/83 درصد) از تیمار سه ردیف باقلا+ دو ردیف رازیانه با مصرف ورمی­کمپوست به­دست آمد. نتایج این آزمایش نشان داد که کشت مخلوط سه ردیف باقلا + دو ردیف رازیانه با مصرف ورمی­کمپوست، بالاترین نسبت برابری زمین (42/1) را داشت که معادل 42 درصد افزایش در بهره­وری استفاده از زمین (نسبت به کشت خالص دو گونه) بود. به نظر می­رسد که این الگو می­تواند در بهبود بهره­وری استفاده از زمین­های کشاورزی، به ویژه در ­نظام­های تولید گیاهان دارویی، مناسب‌تر باشد.
واژه‌های کلیدی: آنتول، اسانس، اسید اولئیک، رازیانه و کشت مخلوط
متن کامل [PDF 550 kb]   (45 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی - پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۸/۶/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۸/۶/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadii H, Rezaei-Chiyaneh S. Effect of vermicompost application on seed yield and quality in fababean (Vicia faba L.) and fennel (Foeniculum vulgare L.) intercropping . علوم زراعی. 2019; 21 (2) :139-154
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-1035-fa.html

محمدی حکیمه، رضائی چیانه اسماعیل. اثر مصرف ورمی کمپوست بر عملکرد دانه و کیفیت محصول در کشت مخلوط باقلا (Vicia faba L.) و رازیانه (Foeniculum vulgare L.) . مجله علوم زراعی ایران. 1398; 21 (2) :139-154

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-1035-fa.html



دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 98 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3977