[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 1 - ( بهار 97 1397 ) ::
جلد 20 شماره 1 صفحات 16-29 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کودهای زیستی و شیمیایی بر عملکرد کلاله و کیفیت زعفران L.) (Crocus sativus در شرایط اقلیمی اردبیل
محمد باقر عالی زاده اولی کندی، حسن مکاریان، علی عبادی ، ابراهیم ایزدی دربندی، احمد غلامی
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (281 مشاهده)
کودهای زیستی در کشاورزی پایدار به عنوان جایگزین و یا مکمل کودهای شیمیایی مورد توجه بوده و باعث
 افزایش حاصلخیزی خاک و رشد گیاه و بهبود کیفیت محصول می­شوند. به منظور بررسی اثر مصرف کودهای شیمیایی و تلقیح با باکتری­های محرک رشد بر عملکرد و کیفیت زعفران، آزمایشی به صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک­های
کامل تصادفی با سه تکرار در دو سال زراعی 95- 1394 و 96- 1395 در مرکز تحقیقات کشاورزی اردبیل انجام شد.
تیمارهای آزمایشی شامل کودهای شیمیایی (
N.P.K) در دو سطح 50 و 100 درصد نیاز کودی (کرت‌های اصلی) و کود زیستی در پنج سطح شامل شاهد (بدون تلیقح با باکتری)، تلقیح با باکتری‌های باسیلوس سوبتیلیس (Bacillus subtilis)، ازتوباکتر (Azotobacter chrococum PTCC1658)، سودوموناس آیروژینوس (Pseudomonas aeruginosa) و تلفیق آن­ها
(کرت‌های فرعی) بودند. نتایج نشان داد که مصرف کودهای زیستی و کودهای شیمیایی باعث افزایش معنی‌دار طول گل و کلاله، عملکرد خشک  کلاله و خامه و محتوای سافرانال، کروسین و پیکروکروسین نسبت به شاهد گردید. تأمین 50 درصد نیاز کود شیمیایی همراه با مصرف تلفیقی کودهای زیستی (ازتوباکتر، سودوموناس آیروژینوس و باسیلوس سوبتیلیس) باعث افزایش 57 درصدی عملکرد خشک کلاله و خامه نسبت به شاهد گردید و مواد موثره پیکروکروسین، سافرانال و کروسین را به ترتیب 44، 62 و 47 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. طول گل و کلاله در تیمار مصرف تلفیقی کودهای زیستی، به ترتیب 32/3 و 63/1 سانتی­متر نسبت به شاهد افزایش نشان داد. نتایج این پژوهش نشان داد که با مصرف کودهای زیستی در زراعت زعفران می­توان ضمن کاهش مصرف کودهای شیمیایی، عملکرد و کیفیت محصول را بهبود داد.
واژه‌های کلیدی: ازتوباکتر، باسیلوس سوبتلیس، سودوموناس آیروژینوس، زعفران و عملکرد کلاله
متن کامل [PDF 574 kb]   (163 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی - پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۹ | پذیرش: ۱۳۹۷/۳/۹ | انتشار: ۱۳۹۷/۳/۹
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of biological and chemical fertilizers on stigma yield and quality of saffron (Crocus sativus L.) in climatic conditions of Ardabil. 3. 2018; 20 (1) :16-29
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-857-fa.html

عالی زاده اولی کندی محمد باقر، مکاریان حسن، عبادی علی، ایزدی دربندی ابراهیم، غلامی احمد. اثر کودهای زیستی و شیمیایی بر عملکرد کلاله و کیفیت زعفران L.) (Crocus sativus در شرایط اقلیمی اردبیل. 1. 1397; 20 (1) :16-29

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-857-fa.html



دوره 20، شماره 1 - ( بهار 97 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3752