[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations32371504
h-index3220
i10-index6938

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1383 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی برخی پارامترهای فیزیولوژیک و ترکیبات آلی جهت شناسایی ژنوتیپ‌های مقاوم و حساس به شوری در چغندرقند
پیام معاونی ، ذبیح اله رنجی ، قربان نورمحمدی
چکیده:   (4101 مشاهده)
در این‌ بررسی‌ تعداد سه ژنوتیپ که از بین 20 ژنوتیپ چغندرقند و بر اساس برخی از پارامترهای زراعی و فیزیولوژیکی مقایسه و به صورت مقاوم، نیمه مقاوم و حساس انتخاب شده بودند، به منظور بررسی ارتباط شاخص‌های فیزیولوژیکی و ترکیبات آلی با یکدیگر و تعین بهترین روش جهت شناسایی منابع مقاوم و حساس در دو محیط آزمایشگاه و مزرعه مورد ارزیابی قرارگرفتند. در مطالعه درصد جوانه زدن ابتدا بذور در فشارهای اسمزی مختلف به وسیله محلول مانیتول کشت شده و از نظر درصد پایداری طول ریشه‌چه و درصد پایداری جوانه‌زنی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در دو تکرار مورد مقایسه قرار گرفتند و به مقاوم، نیمه‌مقاوم و حساس تقسیم‌ بندی شدند. در این دسته‌ بندی ارقام مقاوم دارای درصد پایداری و طول ریشه‌چه و جوانه‌زنی بیشتر نسبت به ارقام نیمه‌مقاوم و حساس بودند. همین منابع درمزرعه نیز تحت تأثیر تنش شوری خاک قرار گرفتند. در مقایسه رگه‌های نتاج از نظر سنتز پرولین، پروتئین‌های محلول برگ، مقاومت غشاء سیتوپلاسمی و میزان آب نسبی برگ مشخص گردید رگه مقاوم دارای پایداری غشاء سیتوپلاسمی و محتوی آب نسبی بیشتری نسبت به سایر رگه‌ها بود. کلروفیل a دارای همبستگی مثبت و معنی‌داری با عملکرد ریشه بود و به نظر می‌رسد که کلروفیل b برای سنتز نیازی به تنش شوری نداشته و تحت تأثیر این جریان قرار نمی‌گیرد. در بررسی پروتئین‌های محلول برگ از نظر مقاومت به شوری رگه‌های نتاج در گروه‌های جداگانه‌أی قرار گرفتند. همبستگی مثبت این صفت با میزان آب نسبی برگ و عملکرد ریشه نشان داد که با اطمینان بیشتری می‌توان میزان آب نسبی برگ و عملکرد ریشه را در برنامه‌های اصلاحی مقاومت به شوری چغندرقند وارد کرد.
واژه‌های کلیدی: چغندرقند‌ـ پرولین‌ـ پروتئین محلول برگ‌ـ مقاومت به غشاء سیتوپلاسمی‌ـ میزان آب نسبی برگ‌ـ کلروفیل a و b ـ تنش شوری‌ـ مانیتول.
متن کامل [PDF 676 kb]   (2014 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/12/10 | پذیرش: 1393/12/10 | انتشار: 1393/12/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moaveni P, Ranji Z A, Noor-Mohamadi G. Study of some physiological parameters and organic composition for selecting of salt tolerant and sensitive genotypes of sugar beet. Iranian Journal of Crop Sciences. 2004; 6 (1)
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-358-fa.html

معاونی پیام، رنجی ذبیح اله، نورمحمدی قربان. بررسی برخی پارامترهای فیزیولوژیک و ترکیبات آلی جهت شناسایی ژنوتیپ‌های مقاوم و حساس به شوری در چغندرقند. نشریه علوم زراعی ایران. 1383; 6 (1)

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-358-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4710