[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations30061530
h-index3120
i10-index6339

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 23، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) ::
جلد 23 شماره 4 صفحات 389-373 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر نسبت‌های جایگزینی بر صفات گیاهی و ویژگی‌های کیفیت دانه در کشت مخلوط سویا (Glycine max L. Merr) و دان‌سیاه (Guizotia abyssinica Cass)
میثم نامداری ، رحمت عباسی ، همت اله پیردشتی ، فائزه زعفریان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده:   (1193 مشاهده)
به‌منظور ارزیابی رقابت گیاه سویا و دان­سیاه در نسبت­های کشت مخلوط، آزمایشی در دو سال زراعی (97-1396
و 98-1397) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل نسبت­های کشت 100 : 0 ، 75 : 25 ، 50 : 50 ، 25 : 75 و 0 : 100 (به‌ترتیب دان‌سیاه- سویا) به روش جایگزینی بودند. نتایج نشان داد که نسبت­های کشت مخلوط اثر معنی­داری بر ارتفاع بوته، تجمع ماده خشک، عملکرد دانه، روغن و پروتئین خام دانه سویا و دان­سیاه داشتند. بیشترین ارتفاع بوته سویا و دان­سیاه به ترتیب مربوط به کشت خالص سویا (100:0) و نسبت کشت 75:25 بود. اثر رقابت بر مقدار ماده خشک کل گیاه تا 90 روز پس از کاشت از نوع مکملی مثبت بود و پس از آن به همیاری دو جانبه تغییر یافت. عملکرد کل روغن و پروتئین خام دانه در نسبت­های کشت مخلوط بیشتر از کشت خالص گیاه دان­سیاه (0:100) و کمتر از کشت خالص سویا (100:0) بود. بالاترین نسبت برابری زمین مربوط به نسبت­های کاشت 50:50 و 75:25 (به‌ترتیب 28/1 و 23/1) بود. نتایج این تحقیق نشان داد افزایش سهم اثر مکملی بر عملکرد دانه در مقایسه با اثر انتخابی نقش مهمی در بهبود کارایی کشت مخلوط دان­سیاه و سویا داشت و اضافه محصول تولید شده در نسبت­های کاشت 50:50 و 25:75 به علت سهم بیشتر بودن اثر مکملی (به‌ترتیب 2/76 و 7/59 درصد) بر عملکرد دانه بود. بنابراین انتخاب گیاه دان­سیاه به عنوان گونه همراه در کشت مخلوط با سویا می­تواند به ایجاد رابطه همیاری دو جانبه و تعدیل در رقابت کمک نماید.

 
واژه‌های کلیدی: اثر انتخابی، اثر مکملی، سویا، نسبت برابری زمین و همیاری دو جانبه
متن کامل [PDF 949 kb]   (476 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/9 | پذیرش: 1400/6/13 | انتشار: 1400/12/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Namdari M, Abbasi R, Pirdashti H, Zaefarian F. Effect of replacement ratios on plant traits and seed quality properties in intercropping of soybeans (Glycine max L. Merr) and niger (Guizotia abyssinica Cass.). علوم زراعی 2022; 23 (4) :373-389
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-1193-fa.html

نامداری میثم، عباسی رحمت، پیردشتی همت اله، زعفریان فائزه. اثر نسبت‌های جایگزینی بر صفات گیاهی و ویژگی‌های کیفیت دانه در کشت مخلوط سویا (Glycine max L. Merr) و دان‌سیاه (Guizotia abyssinica Cass). نشریه علوم زراعی ایران. 1400; 23 (4) :373-389

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-1193-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645