[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations29841511
h-index3019
i10-index6339

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 23، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 23 شماره 3 صفحات 289-278 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر منبع و میزان مصرف کودهای آلی بر عملکرد دانه و کیفیت ارقام بومی و اصلاح شده برنج (.Oryza sativa L)
عباس شهدی کومله ، سیدرضا سیدی ، علیرضا حقیقی حسنعلیده ، سهیل کرم‌نیا
استادیار مؤسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
چکیده:   (1549 مشاهده)
به‌منظور مقایسه دو رقم برنج هاشمی (بومی) و گیلانه (اصلاح شده) از نظر پاسخ به منابع کودی و میزان مصرف کودهای آلی، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار طی سال‌های 1397 و 1398 در مزرعه مؤسسه تحقیقات برنج کشور (رشت) اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل کود مرغی (5/2، 5 و10 تن در هکتار)، کود گاوی (5، 10 و 20 تن در هکتار)، کود گوسفندی (10، 20 و40 تن در هکتار) و دو تیمار شاهد (با مصرف کودهای شیمیایی و بدون مصرف کود) بودند. نتایج نشان داد که اثر نوع کودهای آلی بر عملکرد دانه و اجزای عملکرد ارقام برنج معنی‌دار بود. در بین کود‌های آلی، در تیمار 20 تن در هکتار کود گاوی حداکثر تعداد پنجه بارور در بوته (14)، تعداد خوشه در مترمربع (240) و عملکرد دانه (3643 کیلوگرم در هکتار) برای رقم هاشمی و حداکثر تعداد پنجه بارور در بوته (17)، تعداد خوشه در مترمربع (252) و عملکرد دانه (4760 کیلوگرم در هکتار) برای رقم گیلانه به‌دست آمدند. تیمارهای آزمایشی بر نمره ژلاتینی شدن دانه برنج اثر معنی‌داری داشته، حداکثر مقدار آن در تیمار 20 تن کود گاوی در رقم هاشمی (3670 کیلوگرم در هکتار) به‌دست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد که تیمار 20 تن در هکتار کود گاوی نسبت به سایر منابع کودهای آلی، به‌دلیل افزایش 60 و 64 درصدی عملکرد دانه نسبت به تیمار بدون مصرف کود و جبران 86 و 88 درصدی عملکرد دانه نسبت به تیمار کود شیمیایی (به‌ترتیب در ارقام برنج هاشمی و گیلانه)، برتری داشت.
واژه‌های کلیدی: پنجه بارور، درجه ژلاتینی شدن دانه، عملکرد دانه و کود حیوانی
متن کامل [PDF 1044 kb]   (562 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/12/26 | پذیرش: 1400/4/28 | انتشار: 1400/9/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahdi Kumleh A, Seyedi S, Haghighi Hasanalideh A, Karamniya S. Effect of source and application rate of organic fertilizers on grain yield and quality of local and improved rice (Oryza sativa L.) cultivars. علوم زراعی 2021; 23 (3) :278-289
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-1185-fa.html

شهدی کومله عباس، سیدی سیدرضا، حقیقی حسنعلیده علیرضا، کرم‌نیا سهیل. اثر منبع و میزان مصرف کودهای آلی بر عملکرد دانه و کیفیت ارقام بومی و اصلاح شده برنج (.Oryza sativa L). نشریه علوم زراعی ایران. 1400; 23 (3) :278-289

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-1185-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645