اثر مصرف کود نیتروژن بر عملکرد و کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو (Hordeum vulgare L.) و رازیانه (Foeniculum vulgare L.)
|
سمانه کیانی، سید عطاءاله سیادت، محمدرضا مرادی تلاوت، علیرضا ابدالی مشهدی، محسن ساری |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین |
|
چکیده: (4435 مشاهده) |
به منظور ارزیابی عملکرد و کیفیت علوفه، آزمایشی در پاییز سال زراعی 92-1391 در مزرعه دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نیتروژن در چهار سطح (صفر،70، 140و 210 کیلوگرم در هکتار از منبع اوره) در کرتهای اصلی و نسبتهای کشت مخلوط جایگزین در پنج سطح (100درصد جو)، (75 درصد جو + 25 درصد رازیانه)، (50 درصد جو + 50 درصد رازیانه)، (25 درصد جو + 75 درصد رازیانه)،
(100 درصد رازیانه) در کرتهای فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد علوفه خشک (8271 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد پروتئین از تیمار 50 درصد جو + 50 درصد رازیانه با سطح نیتروژن 210 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. بالاترین میزان پروتئین خام و قابلیت هضم ماده خشک از تیمار 100 درصد رازیانه با سطح نیتروژن 210 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. همچنین بالاترین میزان فیبر خام علوفه از تیمار 100 درصد جو با سطح نیتروژن 70کیلوگرم در هکتار، بالاترین میزان دیواره سلولی از تیمار 100 درصد جو با سطح نیتروژن 210 کیلوگرم در هکتار ،بالاترین میزان دیواره سلولی عاری از همیسلولز از تیمار 50 درصد جو + 50 درصد رازیانه با سطح نیتروژن 140 کیلوگرم در هکتار ، بالاترین میزان خاکستر از تیمار 100 درصد رازیانه با سطح صفر نیتروژن و بالاترین میزان قندهای محلول از تیمار75 درصد جو + 25 درصد رازیانه با سطح نیتروژن صفر به دست آمد. بالاترین میزان و عملکرد اسانس نیز به ترتیب از سطح 210کیلوگرم در هکتار نیتروژن و نسبت 100 درصد رازیانه به دست آمد. بر اساس نتایج بدست آمده، تیمار 50 درصد جو + 50 درصد رازیانه با سطح 210 کیلوگرم در هکتار نیتروژن، به جهت داشتن حداکثر تولید علوفه خشک و مجموع صفات کیفی علوفه، تیمار برتر بود. |
|
واژههای کلیدی: پروتئین خام، جو علوفهای، رازیانه، فیبر خام وکشت مخلوط تأخیری |
|
متن کامل [PDF 360 kb]
(1778 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1393/11/26 | پذیرش: 1393/11/26 | انتشار: 1393/11/26
|
|
|
|