[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations31661686
h-index3121
i10-index6544

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 135-121 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر تنش شوری بر صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک دو گونه‌ کلزا و شلغم روغنی (Brassica napus and B. rapa)
آرمان آذری، سید علی محمد مدرس ثانوی، حسین عسکری، فائزه قناتی، امیرمحمد ناجی، بهرام علیزاده
دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (5764 مشاهده)
به منظور مطالعه رفتارهای مورفولوژیک و فیزیولوژیک کلزا، آزمایشی گلخانه ای در سال 1388 در دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام گردید. تعداد 36 تیمار شامل 18 رقم کلزا و شلغم روغنی (15 رقم از گونه napus و 3 رقم از گونه rapa) و دو سطح شوری خاک (2 و 12 دسی‌زیمنس بر متر) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. دوره آزمایش به مدت 50 روز (تا پایان مرحله روزت) ادامه یافت. نتایج آزمایش نشان داد که تنش شوری تعداد و سطح برگ، وزن دمبرگ، پهنک و زیست توده و میزان آب برگ و محتوای نسبی آب برگ را کاهش و نسبت وزنی پهنک به دمبرگ و نیز نسبت وزنی آوند آبکش به آوند چوب را افزایش داد. محتوای نسبی آب برگ کمترین و زیست توده و میزان آب برگ بیشترین تغییرات را نشان دادند. زیست توده با تعداد برگ همبستگی نداشت، ولی با سطح و وزن پهنک همبستگی خوبی نشان داد. تنش شوری باعث کاهش میزان کلروفیل‌های a و b و کل، پتاسیم و نسبت پتاسیم به سدیم پهنک و نیز پایداری غشا و افزایش میزان سدیم پهنک برگ شد. افزایش میزان سدیم به مراتب بیشتر از کاهش میزان پتاسیم بود. تنش شوری بر نسبت کلروفیل a به b و سایر رنگدانه‌های گیاهی (کاروتنوئیدها، آنتوسیانین و فلاونوئیدها) تاثیری نداشت. تنش شوری باعث افزایش میزان پرولین در گونه napusشد، ولی در گونه rapa کاهش یافت. بین میزان پرولین با زیست توده در هر دو گونه همبستگی وجود نداشت. نتایج این آزمایش این نشان داد که میزان تحمل به شوری گونه napusدر مراحل اولیه رشد از گونه rapa بیشتر بود که این تحمل بیشتر می‌تواند با آمفی دیپلوئید بودن گونه napus مرتبط باشد.
واژه‌های کلیدی: تنش شوری، فیزیولوژی، کلزا، مورفولوژی، Brassica napus و Brassica rapa.
متن کامل [PDF 284 kb]   (4016 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/27 | پذیرش: 1393/11/27 | انتشار: 1393/11/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of salt stress on morphological and physiological traits of two species of rapeseed (Brassica napus and B. rapa). علوم زراعی 2012; 14 (2) :121-135
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-90-fa.html

آذری آرمان، مدرس ثانوی سید علی محمد، عسکری حسین، قناتی فائزه، ناجی امیرمحمد، علیزاده بهرام. اثر تنش شوری بر صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک دو گونه‌ کلزا و شلغم روغنی (Brassica napus and B. rapa). نشریه علوم زراعی ایران. 1391; 14 (2) :121-135

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-90-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660