اثر مصرف کود دامی و نسبتهای کشت مخلوط بر عملکرد و کیفیت علوفه یولاف زراعی
(Avena sativa L.) و شبدر برسیم (Trifolium alexandrinum L.)
|
فاطمه احمدی، محمد رضا مرادی تلاوت، سیدعطاءاله سیادت |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان |
|
چکیده: (3504 مشاهده) |
بهمنظورتعیین مناسبترین ترکیب کشت مخلوط یولاف زراعی و شبدر برسیم در تیمارهای کود دامی، آزمایشی در پاییز و زمستان سال زراعی 95-1394 در مزرعه پژوهشی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این پژوهش تیمارهای کود دامی در چهار سطح: صفر، 12، 24، 36 تن در هکتار از منبع کود گاوی پوسیده شده در کرتهای اصلی و نسبتهای کشت مخلوط جایگزین در پنج سطح: کشت خالص یولاف (A)، ۷۵ درصد یولاف + ۲۵ درصد شبدر (B)، ۵۰ درصد یولاف + 50 درصد شبدر (C)، ۲۵ درصد یولاف + 75 درصد شبدر (D) و کشت خالص شبدر (E) در کرتهای فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد علوفه خشک (12849کیلوگرم در هکتار) و بیشترین عملکرد پروتئین خام (2404 کیلوگرم در هکتار) از تیمار 50 درصد یولاف + 50 درصد شبدر همراه با 36 تن در هکتار کود دامی به دست آمد. بیشترین مقدار پروتئین خام و قابلیت هضم ماده خشک علوفه از تیمار100 درصد شبدر همراه با 36 تن در هکتار کود دامی بدست آمد. بیشترین میزان خاکستر (26/17 درصد) از تیمار 75 درصد شبدر + 25 درصد یولاف و بیشترین میزان کربوهیدراتهای محلول (61/24 درصد)، الیاف نامحلول در شوینده خنثی (67/47 درصد) و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی از کشت خالص یولاف حاصل شد. بیشترین نسبت برابری زمین با 53/1 ز تیمار 50 درصد یولاف + 50 درصد شبدر همراه با 36 تن در هکتار کود دامی حاصل شد. براساس نتایج بدست آمده از آزمایش حاضر، تیمار 50 درصد یولاف + 50 درصد شبدر با مصرف 36 تن در هکتار کود دامی به جهت داشتن حداکثر تولید علوفه خشک و مجموع صفات کیفی علوفه، بهترین ترکیب تیماری بود. |
|
واژههای کلیدی: پروتئین خام، علوفه خشک، قابلیت هضم، کشت مخلوط و نسبت برابری زمین. |
|
متن کامل [PDF 229 kb]
(1301 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1395/12/28 | پذیرش: 1395/12/28 | انتشار: 1395/12/28
|
|
|
|