[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations30051529
h-index3120
i10-index6339

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 15، شماره 3 - ( پاييز 1392 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 261-247 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر محلول پاشی پوترسین و عناصر غذایی بر عملکرد دانه و کیفیت دو رقم گندم نان
مریم سادات عمادی، پیمان حسیبی، عبدالرضا عظیمی
دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (4878 مشاهده)
این آزمایش به منظور ارزیابی اثر محلول‌پاشی برگی پلی آمین پوترسین و برخی عناصر غذایی کم مصرف بر عملکرد دانه و کیفیت دو رقم گندم نان در سال زراعی 1390-1389، در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت طرح کرت های خرد شده بر پایه بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. کرت‌های اصلی شامل دو رقم گندم چمران و استار و کرت‌های فرعی تغذیه گیاهی به صورت محلول پاشی برگی پلی آمین پوترسین، بر و مولیبدن در مراحل آبستنی و آبستنی + پنجه زنی (از منبع نیترات بالانسر)، فسفر و پتاسیم در مراحل آبستنی و آبستنی + پنجه زنی (از منبع باسفولیر اکتیو)، محلول پاشی برگی عناصر ریز‌مغذی (کلات شده با اسید آمینه گلایسین) در مرحله پنجه زنی (از منبع بیومین)، عناصر کم مصرف (بر، آهن، مولیبدن) در مرحله پنجه زنی (از منبع فلاور پاور) و شاهد (مصرف متداول عناصر غذایی) بودند. نتایج نشان داد که محلول پاشی برگی پوترسین باعث افزایش عملکرد دانه به میزان 8/88 درصد در رقم چمران و 1/91 درصد در رقم استار و افزایش در اجزای عملکرد، میزان نشاسته و پروتئین دانه نسبت به تیمار شاهد گردید. بیشترین عملکرد دانه در محلول پاشی برگی پوترسین در تیمار آبستنی + پنجه زنی به ترتیب در رقم چمران و استار (11890 و 11520 کیلوگرم در هکتار) و کمترین مقدار عملکرد در تیمار شاهد در ارقام چمران و استار (به ترتیب 6290 و 6030 کیلوگرم در هکتار) بدست آمد. بیشترین طول دوره مؤثر پر شدن دانه در محلول پاشی برگی پوترسین در تیمار آبستنی + پنجه زنی در ارقام چمران و استار به ترتیب 7 /45 و 8/53 روز و کمترین مقدار در تیمار شاهد در ارقام چمران و استار (به ترتیب 1/30 و 6/27 روز) مشاهده شد. محلول پاشی برگی پوترسین در تیمار آبستنی + پنجه زنی بیشترین دوام سطح برگ را نسبت به شاهد داشت. در تمامی تیمارهای محلول پاشی برگی عناصر غذایی، عملکرد دانه با صفات تعداد دانه در سنبلچه ، تعداد سنبلچه در سنبله، شاخص برداشت، وزن هزار دانه و تعداد سنبله در متر مربع همبستگی مثبت و معنی‌دار داشت. به نظر می رسد که محلول‌پاشی پوترسین و عناصر غذایی، باعث افزایش طول عمر برگ پرچم، افزایش طول دوره پر شدن مؤثر دانه و در نهایت افزایش عملکرد دانه شده است.
واژه‌های کلیدی: بر، پوترسین، سرعت پر شدن دانه، شاخص برداشت، دوام سطح برگ و مولیبدن.
متن کامل [PDF 311 kb]   (2623 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/27 | پذیرش: 1393/11/27 | انتشار: 1393/11/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of foliar application of Putrescine and nutrient elements on grain yield and quality of two bread wheat cultivars. علوم زراعی 2013; 15 (3) :247-261
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-57-fa.html

عمادی مریم سادات، حسیبی پیمان، عظیمی عبدالرضا. اثر محلول پاشی پوترسین و عناصر غذایی بر عملکرد دانه و کیفیت دو رقم گندم نان. نشریه علوم زراعی ایران. 1392; 15 (3) :247-261

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-57-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( پاييز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645