[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
داوران::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
پایگاه های نمایه کننده نشریه::
مقالات آماده انتشار::
::
دریافت فایل های مورد نیاز
 
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات آماری
میانگین بازه زمانی فرآیند داوری و نرخ پذیرش 90 روز
نرخ پذیرش 34%
بازه زمانی فرآیند داوری و پذیرش 135 روز
..
نمایه ها

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations30061530
h-index3120
i10-index6339

Home - CABI.org
About the Journal | Journal of English Language Teaching, Applied  Linguistics And Literature

Linkedin Logo | The most famous brands and company logos in the world



اکسپت و چاپ مقالات ISC | چاپ مقاله اشراق

International Journal of Health Policy and Management - Indexing and  Abstracting






 
..
:: دوره 6، شماره 3 - ( پاييز 1383 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کاربرد توأم فسفر و روی در غلظت عناصر غذایی و عملکرد گندم دیم رقم سرداری «Triticum aestivum»
ولی فیضی اصل، غلامرضا ولی زاده
چکیده:   (3705 مشاهده)
به منظور بررسی اثر کاربرد توأم فسفر و روی در غلظت عناصر غذایی و عملکرد گندم دیم، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی به صورت فاکتوریل با چهار سطح فسفر (0، 50، 100 و 150 کیلوگرم P2O5 در هکتار) و چهار سطح روی (0، 10، 20 و 30 کیلوگرم Zn خالص در هکتار) در سه تکرار و به مدت سه سال زراعی (1377-1374) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم (مراغه) به اجرا درآمد. نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد فسفر اثر معنی‌داری در افزایش عمکلرد دانه و کاه وکلش و وزن هزار دانه نداشت اما کاربرد آن غلظت عناصر فسفر، آهن، منگنز، مس و بر را که در سطح Po به ترتیب 165/0 ، 8/151، 7/53، 7/4 و 3/7 mg در هر کیلوگرم برگ پرچم بود به 175/0 ، 159، 2/69 ، 6 و 8 افزایش ولی غلظت روی را کاهش داد. کاربرد روی باعث افزایش عملکرد دانه و کاه و کلش به ترتیب از 1748 و 2126 کیلوگرم در هکتار در سطح ZnO به ترتیب 2060 و 2667 کیلوگرم در هکتار گردید که از نظر آماری معنی‌دار نبودند. هم‌چنین کاربرد این عنصر غذایی باعث افزایش عناصر نیتروژن و پتاسیم در گیاه شد اما غلظت فسفر، آهن و منگنز را در گیاه کاهش داد. مطالعه اثرات متقابل فسفر و روی نشان داد که کاربرد توأم کودهای فسفر و روی باعث افزایش عملکرد دانه و کاه و کلش گردید اما غلظت عناصر پتاسیم، آهن، منگنز و بر را در گیاه کاهش داد. استفاده از تجزیه علیت نشان داد که بیشترین تغییرات عملکرد دانه گندم دیم را تغییرات منگنز در گیاه توجیه نمود. در مجموع می توان چنین استنباط نمود که کاربرد فسفر و روی غلظت عناصر غذایی و عملکرد دانه گندم دیم را تحت تأثیر قرار می‌دهد و در صورت کاربرد کودهای فسفر و روی، افزایش منگنز در گیاه نیز به منظور ایجاد تعادل غذایی و رسیدن به عملکردهای مطلوب در گندم دیم ضروری می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: فسفر، روی، غلظت عناصر غذایی و گندم دیم
متن کامل [PDF 890 kb]   (2906 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/12/10 | پذیرش: 1393/12/10 | انتشار: 1393/12/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of phosphorus and zinc fertilizer applications on nutrient concentrations in plant and grain yield in cv. Sardari «Triticum aestivum« under dryland conditions . علوم زراعی 2004; 6 (3)
URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-347-fa.html

فیضی اصل ولی، ولی زاده غلامرضا. اثر کاربرد توأم فسفر و روی در غلظت عناصر غذایی و عملکرد گندم دیم رقم سرداری «Triticum aestivum». نشریه علوم زراعی ایران. 1383; 6 (3)

URL: http://agrobreedjournal.ir/article-1-347-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( پاييز 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم زراعی ایران Iranian Journal of Crop Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645